Tandvård för vuxna

Även om man har god munhygien kan problem uppträda. Det kan vara tandköttsinflammation, karies runt gamla fyllningar och hål på tändernas rotytor.

Gör din tandundersökning hos oss för att säkerställa att du är frisk i munnen. Med regelbundna besök behåller du ditt bländande leende. Hos oss ingår även tandhygien behandling oftast i den vanliga undersökningen vilket sparar både tid och pengar.

För vuxna är tandvård viktigt för att bibehålla en god munhälsa och allmänt välbefinnande. Här är några viktiga punkter att tänka på när det gäller tandvård för vuxna:

Fortsätt att gå till tandläkaren för regelbundna undersökningar och rengöringar. Vanligtvis rekommenderas det att besöka tandläkaren minst en gång om året, men din tandläkare kan ge råd om ett mer passande schema baserat på dina individuella behov.

Borsta tänderna minst två gånger om dagen med fluortandkräm och använda tandtråd eller andra mellanrumsrengöringsredskap för att avlägsna plack och matrester mellan tänderna. Det är också viktigt att använda munsköljning med fluor och att undvika tobak.

En hälsosam kost är viktig för att upprätthålla en god munhälsa. Minska intaget av sockerrika och syrahaltiga livsmedel och drycker, och öka intaget av frukt, grönsaker och mejeriprodukter som är bra för tänderna.

Om är aktiv i någon tuffare idrott eller lider av tandgnissling på natten, överväg att använda en munskydd eller nattskydd för att skydda tänderna mot skador.

Om du upplever några tandproblem, som karies, tandlossning, eller tandvärk, är det viktigt att söka tandläkarens hjälp så snart som möjligt för att behandla problemet och förhindra att det blir värre.

En del vuxna kan ha specifika behov när det gäller tandvård, såsom tandreglering, implantat eller kosmetisk tandvård. Läs mer om hur vi kan skräddarsy en behandlingsplan som passar dig.

Genom att ta hand om din munhälsa och genomföra regelbundna tandvårdsrutiner kan du bibehålla starka och friska tänder och tandkött genom hela vuxenlivet.

Boka tid här

Ring 08 – 888 200 eller

BOKA TID ONLINE