Tandimplantat

Tandimplantat är en populär och effektiv behandling för att ersätta förlorade tänder. Här är några viktiga punkter att veta om tandimplantat.

Vad är tandimplantat? Tandimplantat är små skruvar vanligtvis tillverkade av titan som placeras i käkbenet där en tand saknas. Dessa implantat fungerar som konstgjorda tandrötter och ger en stabil grund för att fästa en ersättningstand, som vanligtvis är en krona.

Tandimplantat har flera fördelar jämfört med andra ersättningsalternativ, såsom broar eller löstagbara proteser. De ser naturliga ut och känns som riktiga tänder, de är permanenta och kräver ingen förstärkning av intilliggande tänder, och de bidrar till att bevara käkbenet och förhindra nedbrytning av tandköttet.

Tandimplantatbehandlingen utförs i flera steg och kan ta flera månader att slutföra. Först placeras implantatet i käkbenet under ett kirurgiskt ingrepp. Sedan får implantatet läka och integreras med käkbenet under en period innan som kallas för en permanent krona fästs på implantatet.

Vem är lämplig för tandimplantat? De flesta vuxna som är i allmänt god hälsa och har tillräckligt med benstruktur i käkbenet är lämpliga kandidater för tandimplantat. Rökning och vissa medicinska tillstånd kan påverka lämpligheten för implantatbehandling, så det är viktigt att diskutera din hälsa och livsstil med din tandläkare.

Efter tandimplantat-behandlingen är det viktigt att hålla en god munhygien och följa tandläkarens instruktioner för eftervård noggrant för att främja läkning och långsiktig framgång med implantatet.

Tandimplantat är en pålitlig och effektiv lösning för att ersätta förlorade tänder och återställa både utseendet och funktionen hos din mun. Om du överväger tandimplantat är det bäst att boka en konsultation med din tandläkare för att diskutera dina alternativ och ta reda på om det är rätt behandling för dig.

Vi har ett nära samarbete med Implantatkirurg Erik Lennartsson som hjälper oss vid behov.

Boka tid här

Ring 08 – 888 200 eller

BOKA TID ONLINE FÖR KONSULTATION