Rädd för tandläkaren?

Att ha rädsla för tandläkaren, även kallat tandläkarskräck eller tandvårdsrädsla, är ganska vanligt. Det kan vara relaterat till tidigare dåliga erfarenheter, rädsla för smärta eller oro för att förlora kontrollen.

Vi har stor förståelse för detta och har hjälpt många tandvårdsrädda genom åren genom varsam behandling.

Berätta om din rädsla och oro. Vi är vana vid att hantera rädda patienter och kan arbeta med dig för att skapa en bekväm miljö och anpassa behandlingen efter dina behov.

Vi tar det i din egen takt. Om det behövs tar vi pauser under behandlingen så att du kan känna dig lugn. Att känna att du har kontroll över situationen kan minska rädslan.

Be gärna en vän eller familjemedlem att följa med dig till tandläkarbesöket för att ge emotionellt stöd och lugn.

Om din rädsla är mycket stark, kan du överväga att gradvis exponera dig för tandläkarmiljön genom att besöka kliniken utan att genomgå behandling, eller genom att bara prata med oss innan du bokar.

Att arbeta med din rädsla kan ta lite tid och det är viktigt att du är tålmodig med dig själv. Genom att ta små steg och använda olika strategier kan du gradvis minska din rädsla och känna dig mer bekväm med tandvård och till slut även komma över din tandvårdsrädsla.

Boka tid här

Ring 08 – 888 200 eller

BOKA TID ONLINE